Ei nypi, ja sekös nyppii

Arvasitte tietenkin jo otsikon sanainasettelusta, millainen oli saalistuksen tulos. Ei nyppyäkään, ei pienintä vinkkiä jäänalaisesta elämästä.

 

Silti päivä oli täydellinen. Taas joutuu käyttämään kauhistuttavaa metsästäjä-keräilijän klisettä: “Ei se saalis ole pääasia.”

 

Mutta kun se on aivan totta. Kunhan saaliittomia retkiä ei ole kovin montaa peräkkäin. Toisaalta saaliin käsite on ymmärrettävä monipuolisemmin kuin vain kuolleena saaliseläimenä., ruoka-aineksena repussa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kaunis saaliiton pilkkipäiväni oli oivallinen. Aurinko paistoi, pieni kairajumppa oli terveellistä ja koira nautiskeli kun sai noutaa frisbeetä pari sataa kertaa.

 

Huomautin koiralle, että se ei näytä kovin älyperäiseltä toiminnalta kun se raivopäisesti rynnäten hakee nakkaamani frisbeen kerta toisensa jälkeen ja vaatii minua heittämään sen uudelleen ja uudelleen.. Vain hakeakseen tuon oranssin muovinpalan takaisin.

 

Koira katseli, kun pujotin uutta oranssia kärpäsentoukkaa koukkuun, laskin koukun jäähän poraamastani reiästä alamaailmaan ja istuuduin autuaallinen hymy pärställäni reiän äärelle nyppimään. Ja hörpin rommikaakaota tuijottaen jäässä olevaa reikää.

 

-En sinuna kommentoisi mitään toisten liikuntahaarrastuksista, koira totesi ja laski frisbeensä pilkkireikäni päälle. Heitä jo.

 

Affenaa ei tullut. Mutta onneksi kaupassa oli Hätälä Oy:n  kauniisti fileoimaa kuhaa. Pilkkipäivän saalis oli mainio elämys mailman kauneimmassa maisemassa: suomalainen aurinkoinen kevättalvi.  Seuraavana päivänä alkoi vesisade. Joten vaikka ei nyppinyt, ja se nyppi, saalis oli hieno päivä.

 

Ja kelläpä niitä olisi liikaa?

 

Olli Kangas

Vastaa