Haulikkoaamujumppa

Kaikki terapiat alkavat sillä, että myönnetään ongelman olemassaolo. No niin. Minä olen huono haulikkoampuja. Tulihan se sieltä, eikä tehnyt (kovin) kipeää.

 

Mitenkäs tätä ongelmaa lähdetään purkamaan? Kauppaan, ja iso kasa kiekkopaukkuja kassiin. Radalle, ja nippu ampumakuponkeja plakkariin. Ammutaan kaksi sarjaa ja mennään kotiin ajatellen, tästä se alkaa. Pitkä toipuminen.

 

Kahden vuoden kuluttua voi ilolla todeta, että paukut eivät ole menneet miksikään rautakaapissa, ja ampumaliputkin ovat tallella ja edelleen voimassa. Mutta ongelma on myös edelleen tallella. Potilas ei saa raahattua itseään hoitopaikalle. Avohoito ei toimi.

 

Mutta avoimuus toimii. Sain omasta tiimistä Jahtikuksan Panulta hienon kotihoito-ohjeen.

 

Se on haulikkoaamujumppa. Joka aamu olohuoneeseen, ja kaksikymmentä nostoa ja tähtäystä katonrajaa seuraten. TÄmä oikeasti auttaa, kuulemma. Olen aloittanut haulikkojumppaterapian ja kesäkuussa menen lippusieni kanssa radalle kokeilemaan terapian tehoa.

 

Olen jo havainnut pari asiaa.

 

Ensinnäkin, kaupunkioloissa kannattaa tarkistaa ettei naapuri  näe jumppaasi. Hän voi hätääntyä nähdessään pyjamapukuisen haulikkomiehen.

 

Toiseksi huomasin, että jos mäyräkoira näkee jumpan, luulee se että nyt metsästetään ja alkaa äänekkäästi vaatimaan tietoa saaliin sijainnista.

 

Haulikkojumppa on hieno laji.  Suosittelen kaikille, Se virkistää mieltä ja vetreyttää kehoa. Ja jos se auttaa vielä ampumiseenkin, onhan se aivan mahtava ja ilmainen elämänlaadun parantaja.

 

Pyssyt pussista ja jumpalle!

 

Olli Kangas