Grillattua hirvenfilettä ja uunissa paahdettua myskikurpitsaa

Olli Kangas
Kirjoittaja Olli Kangas joulukuu 5, 2018 14:00 Updated

Grillattua hirvenfilettä ja uunissa paahdettua myskikurpitsaa

Grillattua hirvenfilettä ja uunissa paahdettua myskikurpitsaa.

Pihlajanmarjalla maustettua riistakastiketta.

HIRVI

1 kpl hirven ulko-tai sisäfile

suolaa, mustapippuria ja rypsiöljyä

Puhdista hirvenfileestä kalvot pois.

Leikkaa noin 160 g pihveiksi.

Nuiji kevyesti lihanuijalla tai nyrkillä, muotoile pihveiksi ja hiero pintaan hyvin kevyesti rypsiöljyä.

Jätä ainakin tunniksi huoneenlämpöön ennen grillausta.

Uunissa paahdettu myskikurpitsa

1 kpl myskikurpitsa

½ punttia tuoretta timjamia

3 kpl valkosipulin kynsiä

1 dl rypsiöljyä

suolaa, mustapippuria

Leikkaa myskikurpitsa puoliksi, poista siemenet vaikka lusikalla.

Hiero pintaan öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla

Hakkaa timjami rouheasti ja murskaa veitsen lappeella valkosipulit.

Laita timjami ja valkosipuli tyhjään siemenpesään.

Kypsennä uunissa 160 C kunnes kurpitsan liha pehmeää, voi viedä 30-40 minuuttia.

Kastike:

2 kpl kuorittua porkkanaa

2 kpl kuorittua sipulia

1 kpl kuorittu palsternakka

1 rkl ruokosokeria tahi tavallista

20 kpl mustapippuria, 5 kpl maustepippuria, 5 kpl laakerinlehteä.

Rosmariinia, timjamia, persiljan vartta

10 kpl katajanmarjaa

½ pulloa punaviintä

2 Litraa riistalientä ( esimerkiksi peuran lavan keitinlientä)

1 rkl tomaattipyrettä

Pihlajanmarjasiirappia 0,5 dl

Vaihtoehtoisesti demi glace-kastiketta jota löytyy hyvin varustelluista kaupoista

Pilko vihannekset karkeasti ja laita kattilaan, lisää sokeri ja paahda kuumalla levyllä niin että

juurekset saavat väriä ja sokeri tummuu.

Lisää viini, pippurit, yrtit ja tomaattipure, anna kiehua noin 10 minuuttia niin että alkoholi haihtuu ja

viini redusoituu noin puoleen.

Lisää riistaliemi ja keitä miedolla lämmöllä 2-3 tuntia, jos käytät valmista demi glace lientä niin puoli tuntia riiittää.

Lisää halutessasi pihlajanmarjasiirappi.

Suurusta kevyesti vaikka maizena suurusteella halutessasi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Olli Kangas
Kirjoittaja Olli Kangas joulukuu 5, 2018 14:00 Updated