Lapset metsään!

Olli Kangas
Kirjoittaja Olli Kangas marraskuu 2, 2018 10:19

Lapset metsään!

Teimme viikolla kyselyn liittyen viime viikon kohuttuun uutiseen, kun Aura Koivisto kirjoitti, että että lasten ei tulisi metsästää tai edes kulkea vanhempiensa mukana metsällä.

Niinkuin monessa muussakin asiassa luonnon läheisillä ihmisillä niin vastaukset olivat hyvin maalaisjärkisiä, kannatettiin ottamaan huomioon lapsen kehitystaso ja se, ettei väkisellä metsään. Kaksi prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, ettei lapsia metsään. Heiltä ei tullut perusteluja aiheeseen.

 

Tässä vastauksia:

 

“Väkipakolla ei mukaan, mutta mielestäni ei ole huonoimmasta päästä harrastuksia. Eli lapsen ”ehdoilla” mennään.

Oma tytär oli pienempänä mukana kyyhky- ja sorsapassissa ja taisipa olla joskus hirvipassissakin. Innokas saaliin kantaja ja kokeili myös hirven nylkyhommiakin. Nyt kun on teini-iässä niin ei ole enää innokkuutta lähteä mukaan, muut harrastukset tulleet kuvioihin.”

 

Meillä kaikki lapset (12 v, 5 v, 1 v) kulkevat metsällä mukana. Itse haluavat lähteä mukaan ja nuorinkin melko innokkaana ja kiinnostuneena lähtee mukaan ja häntä kuljetetaan rinkassa. Eivätpähän pääse vieraantumaan luonnosta ja näkevät miten/mistä puhdas ruoka tulee pöytään versus kaupan lihat. Metsästys on meillä ainakin ihana koko perheen yhteinen harrastus.”

Metsästys on niin paljon muutakin kuin saalis. Nelijalkaisten kavereiden kanssa yhteistyötä, arvokasta yhteistä aikaa, oppia luonnosta ja elämästä ja vaikka mitä kaikkea.Meillä metsästetään monen polven voimin ja kaikilla on mukavaa.”

“Itse lähdin isän perään 4 vuotiaana metsälle ja siitä muodostui todella rakas harrastus.

Nyt poikani 6v on alkanut käydä mukana jahdissa enemmän ja on kovin innostunut. Hirvimetsälläkin nähtiin hirviä ja peuroja. Lopuksi päästiin muiden kaatoja ihmettelemään. Ja eväät, ne on todella tärkeitä pienelle ihmiselle 😁”

“Oman harrastusurani aloitin 10-vuotiaana. Sillä tiellä edelleen.  Mutta tottakai metsälle lapsia jos he itse sinne haluavat! Kaikissa harrastuksissa taitaisi olla paras edetä lapsen ehdoilla? Monesti törmää kun vanhemmat raahaa ”salonkikelpoisempiin” harrastuksiin puolipakolla lapsosta jonka kiinnostus on kadonnu jo alkeiskurssilla.”

 

Eli Jahtikuksan lukijat ovat sitä mieltä, että eväät kuntoon ja lapset mukaan.

Muistakaa mennä metsään tänäkin viikonloppuna!

 

Tanja Heikkonen

Olli Kangas
Kirjoittaja Olli Kangas marraskuu 2, 2018 10:19