Metsästäjän parhaat kaverit

Vietämme eläintenviikkoa ja eilen oli eläintenpäivä. Vaikka itsestä tuntuu, että meillä se on joka päivä.

Kuva kertonee kaiken. Näitä kavereita meillä riittää. Se on aamuisin/iltaisin ihan oma operaationsa. Koirien ulkoitus ja ruokinta. Näin metsästyskaudella jokainen saa tietysti toteuttaa itseään. Ajokoiralla metsästys viekin pitemmän ajan, seisojien kanssa on helppo heittää illasta pieni lenkki. Viimeksi tällä viikolla näpyttelin työhommia läppärillä ja ajossa ollut jänis juoksi auton ohi. Huomenna meinaan kyllä jättää läppärin kotiin ja keskittyä olennaiseen.

Tästä päästäänkin siiheen otsikkooni metsästäjän parhaat kaverit. Oikein onnistuneen metsästyspäivän jälkeen tuntuu, että koiratkin mutisevat tyytyväisyydestä. Vanhin seisojani Ruuti istuu jalanvieressä ja mumisee tyytyväisesti.

Ajokoiramme nimeltään Ajo makaa tyytyväisenä pedillään ja välillä käy tökkimässä nokallaan. Vähän kuin sanoakseen, ollaanpas me hyvä tiimi.

Koirat ovat mukana kaikessa tekemisessä. Varsinkin seisojiin pätee mielestäni hyvin Stingin biisi ”Every breath you take, every move you make, every step you take, I’ll be watching you”. En tiedä meneekö nuo sanat tasan noin, mutta kuvaa hyvin seisojien sielunelämää.

Summa summarum, mitä haluan teille lukijat kertoa. Vaikka nämä on metsästyskoiriksi otettu, ovat nämä täysivaltaisia perheenjäseniä ja ruokintaan sekä liikuntaan kiinnitetään huomiota, että saamme kaiken irti metsästyskaudella. Minusta metsästyskoira juoksee monesti päällään, mutta miellyttävämpää sen on juosta, kun on hyvässä kunnossa.

Onnellinen koira.

 

Kuva ja teksti: Tanja Heikkonen