Neljän koiran talous

Jahtikuksa arvuutteli tuossa aiemmin viime vuonna, että kuinka paljon meillä kelläkin on koiria. Ajattelin nyt kirjoittaa teille omista koiristani/perheemme koirista. Neljähän niitä kaiken kaikkiaan on. Joskus olen kuullut arveluita siitä, että miten niitä voi olla niin paljon. No, kiitos kysymästä ihan hyvinhän näiden kanssa on pärjäilty. Joskus harmittaa toki meidän ajokoiran puolesta, susia kun meinaa näillä nurkilla olla sen verran, että jonkun kerran on jäänyt metsään lähtemättä niiden takia.  Esittelen nyt omat koirani tässä meidän blogissa ja heitän esittelyvuoron seuraavalla Jahtikuksalaiselle samalla.

 

Neljän koiran kanssa pärjää muuten ihan hyvin, kun jokaiselle on oma paikka metsästyksessä. Vaivaahan se vaatii, mutta kolmella seisojalla metsästäminen onnistuu saman päivän aikana ihan mukavasti, ajokoiralle pitää varata oma päivänsä.

 

Suomenajokoiramme Ajo, luonnekuvaukseen sopisi varmaan: keski-ikäinen, rauhallinen, viihtyy omissa oloissaan kotona. Voi olla välillä äreä, mutta tulee toimeen kun ymmärtää toisen tarpeet.

 

Koirat viettävät meillä aikaa tarhassa päivisin, kun olemme töissä ja taas kun ollaan kotona ovat he sisällä mukana. Yöt he viettävät sisällä koirahuonessa ja monesti Pappa-koira (lue Ruuti) on siellä päivätkin, kun emme ole kotona.

Kyllä olen antanut oman kotitoimistoni koirahuoneeksi.

 

Tässä on sitten Routa. Omapäinen ja varmaan vähän liian viisas saksanseisoja. Tavoittelee aina myös omaa etuansa. Silti aivan huippu metsästyskaveri. Täytti kesällä kaksi vuotta.

 

Jokaisella koirallani on oma persoona, niinkuin meillä ihmisilläkin on. Jokainen on myös opettanut kaikenlaista. Parhaita muistoja lienee meidän Pappa-koiramme kanssa (edelleenkin Ruuti, veljenlasteni keksimä nimitys).

Kaski on perheen uusin tulokas. Pieni ja pippurinen saksanseisoja-neito.

 

Tässä on se minun pääjahti-kumppani eli Ruuti eli Ruutikki eli Pappa-koira eli Latino. Rakkaalla koiralla on monta nimeä. Tulisilmäinen -ja sieluinen ystävä.

Teksti ja kuvat: Tanja Heikkonen