Nyhdettyä peuraa eväsleivällä

Olli Kangas
Kirjoittaja Olli Kangas marraskuu 27, 2018 07:08

Nyhdettyä peuraa eväsleivällä

Peura:

3 kg Peuran lapaa luuttomana tai luulla.

4 sipulia isoina lohkoina

4 porkkanaa isoina lohkoina

Suolaa, laakerinlehtiä, maustepippuria kokonaisena 10 kpl , mustapippuria 30 kpl

Tuoreita yrttejä ( jos otat omasta puutarhasta, huuhtele ennen käyttöä): timjamia, rosmariinia persiljaa

Vettä

 

Huuhtele peuran lapa kylmällä vedellä jos kovin verinen.

Laita uuniastiaan, lisää loput ainekset ja vettä.

Kypsennä uunissa kannen alla 160 C kunnes lihan saa helposti nyhdettyä, noin 2-3 tuntia.

Lisää nestettä tarvittaessa, niin että liha kypsyy nesteen peitossa.

Kun kypsää jäähdytä hieman ja revi kun vielä lämmintä, jos tuntuu kuivalta lisää haudutuslientä.

Jäljelle jääneen liemen voit käyttää vaikka lihakeiton pohjana tai kastikkeeseen.

 

Lehtikaali:

Nypi lehtikaalin lehdestä sopivia palasia, mutta jätä keskusruoti käyttämättä.

Paista öljyssä kuumalla pannulla kunnes rapeita, lisää hieman suolaa.

Hampunsiemen:

Voit käyttää sellaisenaan tai paahtaa kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi.

 

Pihlajanmarja:

Tuoreita pihlajanmarjoja 2 kg

Suola-etikkaliemi:

1 litra vettä

2 dl väkiviinaetikka

0,2 dl suola

 

Huuhtele ja nypi pihlajanmarjat

Kiehauta liemi ja lisää pihlajan marjat kuumaan liemeen. Jäähdytä ennen käyttöä

Säilyy kylmässä hyvin eli voi tehdä isommankin satsin jos vain marjoja löytyy.

 

Esillepanoon hyvää leipää

 

Olli Kangas
Kirjoittaja Olli Kangas marraskuu 27, 2018 07:08