Sorsan rintaa ja emmervehnää lipstikkakermassa

Olli Kangas
Kirjoittaja Olli Kangas lokakuu 31, 2018 13:10

Sorsan rintaa ja emmervehnää lipstikkakermassa

Aiheeseen liittyvät jutut

Sorsan rintaa ja emmervehnää lipstikkakermassa

Neljälle
Sorsa
4 kpl sorsanrintaa kynittynä tai nyljettynä
1. Siisti sorsanrinnat ja poista mahdolliset haulit.
2. Suolaa ja pippuroi
3. Laita vakuumipussiin vierekkäin ja vakumoi.
4. Kypsennä sirkulaattorissa 56 C –asteisessa vedessä vähintään 20 minuuttia, mutta voi olla kauemminkin.
5. Ota rinnat pois vakuumista ja paista voissa kummaltakin puolelta nopeasti kauniin ruskeaksi.
Emmervehnä
2 dl Malmgårdin emmer viljariisiä
6 dl vettä
Suolaa
1. Keitä emmervehnä suolatussa vedessä noin 30 minuuttia kunnes jyvät vielä hieman kovia ja neste
imeytynyt kokonaan jyviin.
Lipstikkakerma
5 oksaa tuoretta lipstikkaa
5 oksaa persiljaa
0,4 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
1. Kasta lipstikka ja persilja kiehuvaan veteen ja kuivaa pyyhkeen sisällä
2. Kiehauta kerma ja lisää lipstikka ja persilja kerman joukkoon
3. Mausta suolalla ja pippurilla
4. Aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi liemeksi
Yhdistä emmervehnä ja lipstikkakerma kattilassa ja keittele matalalla lämmöllä kunnes saat paksun
risottomaisen rakenteen.

 

Olli Kangas
Kirjoittaja Olli Kangas lokakuu 31, 2018 13:10