Susilakki kuuluu Suomen luontoon

Ja niin kuuluu se pieni metsäihminen lakin alla myös. Ja puusukset! Kun metsästystoiminta on vähäisemmällä liekillä, välinehuoltoon riittää energiaa. Varastossa noin 25 vuotta odottaneet harrastajanikkarin käsityönä tekemät sukset pääsivät hangelle. Ruuvailin perinnevekottimiin Kuusamon Uistimen Finngip Easy- retkisiteet ja suoritin koesivakoinnin järven jäällä.

 

Mukava -13 asteen lämpö teki hiihtämisestä puupohjilla mukavaa- luisto ja pito täydelliset! Ja nuo siteet pelittävät uskomattoman hienosti, myös metsän puolella kömpiessä oli tukeva olo. Moderni high-tech-side ja kotikäsityösuksi toimivat täydellisesti yhdessä. Vajan ylisille unohtuneista perinnesuksista tuli helpolla hieno metsästyssuksipari.

Ja se susilakki, mainio varuste. Huhkiessakin pysyy pää kuivana ja silti viima ei pääse ollenkaan myssystä läpi. Oikea turkis on kyllä parempi ihmisen suoja kun keinopeitteet. Hukkakotsani on varsinainen EU-pukine. Ostin bulgarialaisen turkishatun puolalaiselta kauppiaalta berliiniläisellä torilla. Kauppahinta on liikesalaisuus.

Me kaikki kuulumme Suomen luontoon. Eu-susipäähineeni, puusuksiparini, ja minä itte. Me toteutimme lajityypillistä käyttäytymistämme menstyksellisesti aurinkoisella järven jäällä.

Aivan niinkuin haukka varisaterialla valtioneuvoston linnan katolla ja Anni Sinnemäki kauhistelemassa haukan ruokatapoja urbaaninvihreällä soijalattetauollaan.

Susi, metsästäjä, vihreä, suksi, hukkakotsa. Kaikki kotoperäisinä mahdumme Suomen luontoon.

Mutta se soijalatte, se on kyllä vieraslaji ja sen saa tuhota tavattaessa.

 

Teksti ja kuvat: Olli Kangas