Tunteiden herättäjät

Olen luontosuhteeltani kieroutunut ihmisroska. Näin minusta on kuulemma jollain foorumilla lausuttu. Kaikki lähti naakkajahdista ja siitä, kun kutsuin kyseistä eläintä roskalinnuksi. Joka tuli puhtaasti siitä, että maalaisena olen nähnyt missä tämä porukka touhuaa ja mitä syö. Sana mahtanee kimmota lapsuudestani, jolloin maatilalla mummoni näin kutsui toisia lintuja.

Mutta älkää haukkuko dementoitunutta mummoani samallalailla, kiitos.

Tämä minun nopea luokittelu sai minut miettimään metsästyksen herättämiä tunteita ja sitä kuinka osalla ihmisistä sen jälkeen katoaa kaikki suhteellisuudentaju siitä, kuinka toisille ihmisille puhutaan.

 

Viikko sitten kävin lammasfarmilla, jossa kaksi sutta oli hyökännyt pässilaumaan, joka oli aivan pihan läheisyydessä. Tein jutun Jahtikuksan yhteistyökumppanille Maaseudun Tulevaisuudelle. Tästä kimposi se, että lammasfarmari haukuttiin alimpaan maanrakoon eräiden tahojen toimesta – internetissä tietenkin. Ihminen, joka tekee työtään ja kärsii häirikkösusista on susihyökkäyksen jälkeen jälleen ihmisroska.

 

Me kaikkihan ollaan jonkun lapsia, en tiedä miltä äidistäni tuntuisi, jos olisi kuullut kasvattaneensa ihmisroskan. Enkä ajatellut kysyä, tämähän on vain jonkun ääriryhmän mielipide. Mutta sen tietäisin, miltä minusta äitinä tuntuisi, jos kuulisin omien lasteni kutsuvan toista ihmistä noin. Inhottavalta.

 

Kysyn vaan, että mihin katosi inhimillisyys toista ihmistä kohtaan? Miten yksi harrastus voi antaa toisille oikeutuksen ryöpyttää? Miten elinkeinonharjoittaja on roskasakkia kärsittyään mittavat vahingot?

 

Tanja Heikkonen

 

P.S. Kudon mielelläni myös villasukkia ja kerään marjoja, mikähän olen näiden harrastusten perusteella?